Collab Iris - Houden van vrouwen

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 09:29

Vriendinnen, oud klasgenoten, oud huisgenoten, een soort van familie en samen hadden we eerder een blog. Maar nog nooit creëerden we samen iets. Een product, een stukje kunst, iets wat je kan vastpakken... het werd tijd. En nu is het er! Samen met Iris van 't Wout maakte ik een serie van 5 collages. Een project naar mijn hart!


Een flinke stapel oude tijdschriften, paars karton als basis en twee grote glazen gember thee: eigenlijk hadden we verder niets nodig. Knippen, plakken, bladeren en schuiven met plaatjes... en er waren vijf collages. Soms klopt een creatieve dag: zoveel goede ideeën die ook nog eens goed op elkaar aan sloten. Er ontstond een thema, een verhaal. Elke collage kreeg een naam en voilá!

We besloten de collages te dupliceren en er prints van te laten drukken. Zo konden we de verkoopprijs wat lager houden en nog meer van jullie blij maken met de prints. En dat is nu al gelukt... de dames hangen inmiddels bij heel wat mensen thuis aan de muur! (onze harten maken vreugdedansjes!!)

Waar onze stijlen in onze eigen projecten altijd nogal ver van elkaar wijken, zijn de creaties die wij samen maken altijd super mooi in balans. Ik hou daar van. Zij laat mij anders naar dingen kijken en dus nieuwe dingen zien. En dat is goed voor 't brein, toch?! Ik hoop / denk haar ook te inspireren op die manier. En zo samen hopen wij jullie met dit project weer te inspireren! Nah nah, mooi he!


De prints werden gemaakt voor het oog: we wilden simpelweg iets maken wat we heel mooi vonden. Maar met zoveel ideeën en creativiteit... groeiden er dus ook een heel thema en achterliggende gedachte bij elke collage. De serie kreeg zelfs een naam: Houden van vrouwenOok gaven we de prints namen: Lila, Violet, Lavendel, Mauve en Fuchsia. En juist dit zijn allemaal tinten paars. Deze kleur staat voor wijsheid, intuïtie en creativiteit. Kenmerken die ons doen denken aan het vrouwelijk schoon: het plaatje was compleet. We wilden de vrouw, haar schoonheid en kracht als het waren vieren met deze serie. Doe je mee?

Elke print heeft een thema:
Lila staat voor schoonheid en de liefde voor het vrouwelijk lichaam.
Violet staat voor stijl met Coco in de hoofdrol.
Lavendel staat voor vruchtbaarheid en groei met Aletta als grote inspiratie.
Mauve staat voor wijsheid want dat leerden we van Maya.
Fuchsia staat voor kracht want als iemand het kan - dan zijn het vrouwen.

Hier onder vind je de prints, solo én in een set. En eventueel met een lijstje er bij.
Veel vier-plezier 💜

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.